top of page

PERHEKODIN harrastukset

Perhekodillamme on oma pienimuotoinen luomutila Sysmässä. Kaikki marjat, hedelmät, perunat ja juurekset kasvatamme omalla luomutilkulla koko talveksi. Perheen äiti ja isompi tytär valmistavat maukkaita mehuja, hilloja ja hillokkeita ihan itse. Sen lisäksi perheemme naiset käyvät Sysmän metsissä keräämässä mustikoita, puolukoita ja sieniä.

Metsäranta_ilmasta.JPG

Perheemme harrastuksiin kuuluvat runsas liikunta ja ulkoilu raittiissa ulkoilmassa. Luonto ja humiseva metsä ovat meille parhaita rentoutumiskeinoja. Nautimme kaikista vuodenajoista. Perhekotimme kasvattaa itse juurekset ja vihannekset omaan käyttöön. Niistä valmistamme maukkaita säilykkeitä koko talveksi. Perheemme lapset ovat innokkaina mukana auttamassa ja keräämässä satoa.

Perheemme viettää pitkiäkin jaksoja Sysmässä hoitamassa luomutilaa ja rentoutumassa luonnon helmassa.

Metsien antimet kuten marjat ja sienet poimimme talteen talvea varten.

Perhekodillamme on oiva mahdollisuus kasvattaa lapsia askartelun ja taiteen parissa, äidin pitäessä erilaisia teemapajoja. Taidepajoissa lapset saavat kokeilla erilaisia materiaaleja ja työkaluja taiteen tekemiseen. Jokaisella on vapaat kädet toteuttaa itseänsä vapaasti ohjatuilla taidepajoilla. Taide on yksi tämän perheen intohimoista.

Perhekotimme tekee yhteistyötä vanhushuollon kanssa. Kerran tai kaksi kuussa pyrimme käymään yhdessä hollolalaisessa vanhainkodissa viemässä itsetehtyjä keksejä, herkkuja tai kynttilöitä asukkaiden iloksi. Lapset ovat tietenkin mukana sekä valmistamassa tuotteita että viemässä niitä.

Jokainen kuukausi on teemakuukausi, jonka aikana koko perhe suunnittelee ja toteuttaa erilaisia hyödyllisiä projekteja. Aiheet, materiaalit ja ideat vaihtelevat. Yhden kuukauden aikana keitämme omia aromisaippuoita, seuraavassa kuussa teemme käsin kynttilöitä, myöhemmin innostumme leipomaan ruisleipää tai valmistamaan etnisiä kotimakkaroita. Sitä yhteistä aikaa voi halutessa pyhittää jollekin tietylle kausiliikunnalle. Lapset ovat tietysti mukana kaikissa perheen askareissa

IMG_1825.JPG
IMG_0142.JPG
IMG_3831.JPG
IMG_0224.JPG
IMG_1592.JPG
Sienet korissa.JPG
IMG_0075.JPG
IMG_0223.JPG
IMG_0078.JPG
IMG_3101.JPG
bottom of page